Martin Wörner / Marto wines

Rockster uit Flonheim, Duitsland!

Martin Wörner is een jonge boer uit Rheinhessen, het grootste wijnlandschap van Duitsland.

In 2017 begon Martin zijn avontuur als wijnmaker in een gedeelte van de kelder van zijn vader. De druiven uit de gaarden van zijn familie werden al jaren verkocht aan grote coöperaties en niks bleef over voor eigen gebruik.

Martin besluit na zijn opleiding tot oenoloog het roer volledig om te gooien en natuurlijke wijnen te maken zonder enkele toevoegingen van sulfiet. Na verschillende stages bij o.a. Tom Lubbe van Matassa en Gut Oggau, is het tijd voor zijn eerste eigen vinificatie.

Met de onderhand beroemde cuvee ‘’weiss’’ raast Marto de wereld van natuurwijn door en is hij nergens ter wereld meer weg te denken uit de wijnkaarten van beroemde restaurants.

Sinds 2 jaar is aan ons de eer om zijn wijnen ook in Nederland op de kaart te zetten, en met succes. Onze favoriete restaurants en winkels werken met verschillende wijnen en de bekende steen op het label is een waar icoon geworden.

Marto maakt een 5-tal wijnen die allemaal meer dan het proberen waard zjin. Laat je verassen door wat Rheinhessen allemaal te bieden heeft!

Na een 3 maanden lange stage in 2020 bij Martin in de gaarden zijn we goed bevriend geraakt en kunnen  we zeggen dat we een band hebben opgebouwd voor het leven.

Bedankt voor het vertrouwen Martin!

Max Dexheimer

Max is een jonge wijnmaker uit het dorpje Saulheim in Rheinhessen . Max is de 5e generatie wijnmaker op het domein en de eerste die alles volledig natuurlijk produceert.  

Bij Max thuis is het altijd een warm welkom, vanuit de gehele familie. Zijn oma houdt met haar 80+ leeftijd nog steeds een klassiek Duits restaurant op het domein, en zijn vader beheert nog 4ha van de 12ha van het domein. 

 Max is een van de eigenwijze en nieuwe lichting wijnmakers in Duitsland die het roer volledig heeft omgegooid en besluit zo natuurlijk mogelijk te gaan werken. 

Hij is onderdeel van een vriendengroep met onder andere Marto, Andi Mann, Andi Weigand en Philip Freitag. Een groep jonge en eigenwijze wijnmakers die elkaar hebben leren kennen op Geisemheim University bij een opleiding tot wijnmaker. 

 Ik ben groots fan van de wijnen van Max om hun precisie en consistentie. Max is een zeer punctuele wijnmaker in de kelder en laat niks aan zich voorbij gaan. De wijnen laten dit ook zien, alles is door Max gestuurd en de wijnen zijn foutloos. Met de komst van zijn vrienden Marika, die hij heeft ontmoet tijdens de pluk van 2020 zie je dat Max zich meer focust op het maken van verschillende en meer uitdagende cuvee’s. Zo speelt hij meer met de stijl pet-nat en blends tussen witte en rode druiven. 

 Max is een groot talent en in de kern gewoon een echt heel goede wijnmaker, wij zijn trots dat hij de wijnen wil delen met ons. Ik hoop dat we de wijnen snel met jullie kunnen delen!