Martin Wörner / Marto wines

Rockster uit Flonheim, Duitsland!

Martin Wörner is een jonge boer uit Rheinhessen, het grootste wijnlandschap van Duitsland.

In 2017 begon Martin zijn avontuur als wijnmaker in een gedeelte van de kelder van zijn vader. De druiven uit de gaarden van zijn familie werden al jaren verkocht aan grote coöperaties en niks bleef over voor eigen gebruik.

Martin besluit na zijn opleiding tot oenoloog het roer volledig om te gooien en natuurlijke wijnen te maken zonder enkele toevoegingen van sulfiet. Na verschillende stages bij o.a. Tom Lubbe van Matassa en Gut Oggau, is het tijd voor zijn eerste eigen vinificatie.

Met de onderhand beroemde cuvee ‘’weiss’’ raast Marto de wereld van natuurwijn door en is hij nergens ter wereld meer weg te denken uit de wijnkaarten van beroemde restaurants.

Sinds 2 jaar is aan ons de eer om zijn wijnen ook in Nederland op de kaart te zetten, en met succes. Onze favoriete restaurants en winkels werken met verschillende wijnen en de bekende steen op het label is een waar icoon geworden.

Marto maakt een 5-tal wijnen die allemaal meer dan het proberen waard zjin. Laat je verassen door wat Rheinhessen allemaal te bieden heeft!

Na een 3 maanden lange stage in 2020 bij Martin in de gaarden zijn we goed bevriend geraakt en kunnen  we zeggen dat we een band hebben opgebouwd voor het leven.

Bedankt voor het vertrouwen Martin!